Er is een reden waarom u in deze situatie zit. Waarschijnlijk zijn er een heleboel redenen. Daar gaan we met u aan werken. Maar boven alles zien we u als mens. Zo behandelen we u dus ook.

Thuis

Behandeling vanuit de thuissituatie kan voor of na een opname in de kliniek. Maar het is ook mogelijk dat de gehele behandeling plaatsvindt vanuit uw thuissituatie. In dat geval volgt u behandelingen op een van onze locaties, maar u verblijft daar dus niet. Behandelaren bezoeken u soms ook thuis. Net als de cliënten in de kliniek hebt u een behandelplan dat elke zes maanden met u wordt besproken.

In de kliniek

We nemen u op in de kliniek als we verwachten dat een behandeling in uw thuissituatie niet werkt. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. In de kliniek is 24 uur per dag toezicht. U hebt er een eigen kamer, maar uw kamer is vooral de plek waar u slaapt. Overdag neemt u deel aan een uitgebreid dagprogramma. Er zijn groepsactiviteiten, van therapie tot gezamenlijk eten. Daarnaast heeft u ook afspraken met behandelaars waar u alleen naartoe gaat. De eerste weken kunt u niet naar buiten. Dat heeft te maken met het feit dat we u willen leren kennen. Daarna maken we afspraken met u over naar buiten gaan.
Elke zes weken vindt een behandelplanoverleg plaats. Bij dit overleg bespreek u samen met uw behandelaren de voortgang. Als dat nodig is wordt het behandelplan bijgesteld. Een opname in de kliniek duurt maximaal zes maanden. Na een opname wordt de behandeling bijna altijd vanuit uw thuissituatie voortgezet.

Als u geen hulp wilt of dit moeilijk vindt

Als u geen hulp wilt of dit moeilijk vindt te accepteren, kunnen we u daar niet toe dwingen. Wat we wel kunnen doen, is af en toe bij u langskomen om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Het gaat dan niet om afkicken of het behandelen van een trauma, maar om alledaagse dingen. Zoals het betalen van uw huur en het doen van boodschappen. We proberen samen met u en eventueel uw omgeving voor rust en stabiliteit te zorgen. Dat noemen we ACT.